Отава – Дестинации в Канада

Booking.com

Отава – прелестна, спокойна и чиста, столицата на Канада несъмнено е една от най-красивите туристически дестинации в цяла Северна Америка. Разположена в източната част на провинция Онтарио, на долината на едноименната река Отава – на границата с провинция Квебек, всяка година канадската столица привлича милиони туристи, нетърпеливи да се насладят на богатата й история, архетектура и интересните природни и културни забележителности.

Отава е място, което веднага ще ви завладее с културния си живот и безброй фестивали и събития, които се провеждат през цялата година. Безпорно една от най-големите атракции е богатото разнообразие от музеи в столицата – ако сте в града, на всяка цена се отдайте на вълнуваща разходка из всичките 26 музея и се потопете в невероятната им атмосфера – ще се уверите, че от гладките стени на ултрамодерния Музей на цивилизация, до красивите готически арки на Музея на природата, всяка сграда е резултат от невероятно архитектурно вдъхновение, което в съчетание с интригуващите изложби и експозиции, определено си заслужават да бъдат видяни.

Една от задължителните спирки в обиколката ви на града е каналът Rideau – най-старият действащ канал в Северна Америка, който днес е обявен за Световно културно наследство на ЮНЕСКО. Rideau е част от дългия 200 км плавателен канал, свързващ река Отава с езерото Онтарио, а през зимата се првръща в истинска зимна приказка и невероятна агтракция. За радост на малките и големи любители на кънки на лед, той става най-голямата естествена ледена пързалка в света. Когато се разхождате из града, не пропускайте да разгледате още сградата на Парламента – освен, че тук се намира седалището на канадското правителство, на това място се провеждат важни за страната церемонии и тържества. Не пропускайте още сградата на Кметството, Монетния двор и Националната галерия, която е най-голямата галерия в Канада.

Ако желаете да отморите или да съчетаете почивката си с малко спорт и туризъм, ви препоръчваме да посетите зеленият рай на Отава – красивият парк Gatineau, разположен на 361 кв.км – любимо място за релакс, туризъм и колоездене както на местните жители, така и на гостите на града. Няма как да сте в Отава и да пропуснете живописния пазар ByWard, предлагащ богата палитра от магазини и бутици, над 80 ресторанта и кафенета и нестихващ нощен живот. А относно местната кухня, ще останете приятно изненадани, че тя е чудесен микс от различни кулинарни течения, дошли от Франция, Африка и Карибите, преминали през Източна Европа и екзотична Югоизточна Азия. Опитайте и се наследете подобаващо!

Обща информация за Канада
Кога да посетим Канада
Пари и разходи за Канада

Запазете Вашата Почивка Още сега:

Booking.com

Бъди първият добавил коментар за тази статия

Добави коментар